Audio & beeld

Toilet gelijkvloers

We hebben er even op moeten wachten, maar sinds gisteren kunnen we gebruik maken van het nieuwe toilet op de gelijkvloerse verdieping.

Eerst twee foto's uit de oude doos (tijdens de verbouwingswerken). De nieuwe muur die rechts op deze foto's staat, is ook op de foto onderaan de muur rechts van het toilet. Het toilet werd dus 90 graden gedraaid.

De nieuwe situatie:
Zoals je ziet, valt er nog wat afwerking te gebeuren: schilderen, plinten, ...
Voor de elektriciteitskast komt uiteraard nog een deurtje
De ventilatie-afzuiging

Vals plafond praktijkruimte

In december 2011 werd het vals plafond van de praktijkruimte geplaatst. Het werd zo hoog mogelijk gestoken om geen nuttige hoogte te verliezen.
Ook de uitbouw werd gecementeerd, zodat de ruimte er al veel afgewerkter uit ziet.
De septische put van de buren zit achter de plaats waar de muur donkerder gekleurd is. Voor de verbouwing kwam er ook soms 'vocht' uit de muur. We zullen dit in de gaten moeten houden...

Herstelwerken plafond gelijkvloers

Deze foto's zijn intussen al even gedateerd, maar wegens een toen bijzonder drukke periode, hadden ze de blog nog niet gehaald.

In september 2011 heeft opa Luc het plafond van de woonruimte een opfrisbeurt gegeven. Enkele stoffige sfeerbeelden
 
 
 
 

Kelder gevloerd

Het eerste bericht van 2012 op deze blog gaat over een werkje van lange adem uit 2011...
De vloer in de kelder werd in vorige september helemaal betegeld. Samen met een goede vriend heeft dit een vijftal dagen in beslag genomen. Eind december heb ik deze opgevoegd. (De bezetter was toen de deur uit)

Dezelfde tegels als op het gelijkvloers werden gebruikt en ook de voegbreedte van 2mm werd aangehouden. Voor de voeg hebben we deze keer de kleur van de tegels zo dicht mogelijk benaderd, omdat we een beetje schrik hadden dat een lichte voeg in zo'n grote ruimte de vloer te hard zou benadrukken. Ter verduidelijking, op het gelijkvloers zijn we zeer tevreden van de lichte voeg...

Voor de geïnteresseerden: Het gebruikte voegmiddel is hier weber.color comfort, kleur carbon. Voor de uitzetvoegen die voor de vloerverwarming voorzien zijn, zal waarschijnlijk Ottoseal S100, kleur C67 gebruikt worden, maar dit moeten we nog bestellen.

De plinten moeten eveneens nog geplaatst worden, maar dit doen we pas als alle 'vaste constructies' op hun plaats staan, zodat dit in één keer afgewerkt kan worden.

Rechts op deze foto zie je dat de uitzetvoeg nog opgevuld moet worden.