Audio & beeld

Energiebesparing na derde kwartaal 2018

Begin vorig jaar hadden we onszelf voor de uitdaging gezet om dit jaar 20% aardgas, water en elektriciteit te besparen t.o.v. het referentiejaar. Het jaar waarin we het meeste aardgas, water of elektriciteit verbruikten werd telkens vastgeprikt als referentiejaar. De bedoeling was om in 2017 de nodige ingrepen door te voeren die ervoor zouden zorgen dat de besparing dit jaar werkelijkheid wordt. We volgen het goed op en geven elk kwartaal een update via deze blog. Zo zag het er na het tweede kwartaal vrij goed uit. Deze blogpost bekijkt of dat na het derde kwartaal nog steeds zo is...

Energiebesparing na tweede kwartaal 2018

Begin vorig jaar hadden we onszelf voor de uitdaging gezet om dit jaar 20% aardgas, water en elektriciteit te besparen t.o.v. het referentiejaar. Het jaar waarin we het meeste aardgas, water of elektriciteit verbruikten werd telkens vastgeprikt als referentiejaar. De bedoeling was om in 2017 de nodige ingrepen door te voeren die ervoor zouden zorgen dat de besparing dit jaar werkelijkheid wordt. We volgen het goed op en geven elk kwartaal een update via deze blog. Zo zag het er na het eerste kwartaal vrij goed uit. Deze blogpost bekijkt of dat halfweg het jaar nog steeds zo is...

Energiebesparing in eerste kwartaal 2018

Begin vorig jaar hadden we onszelf voor de uitdaging gezet om dit jaar 20% aardgas, water en elektriciteit te besparen t.o.v. het referentiejaar. Het jaar waarin we het meeste aardgas, water of elektriciteit verbruikten werd telkens vastgeprikt als referentiejaar. De bedoeling was om in 2017 de nodige ingrepen door te voeren die ervoor zouden zorgen dat de besparing dit jaar werkelijkheid wordt. Eind vorig jaar kregen we al zicht op de tussentijdse resultaten en deze blogpost bekijkt of we in het eerste kwartaal op koers zitten om dit jaar de beoogde 20% besparing te halen.

2018: Het energiejaar van de waarheid

Begin vorig jaar hadden we onszelf voor de uitdaging gezet om dit jaar 20% aardgas, water en elektriciteit te besparen t.o.v. het referentiejaar. Het jaar waarin we het meeste aardgas, water of elektriciteit verbruikten werd telkens vastgeprikt als referentiejaar. De bedoeling was om in 2017 de nodige ingrepen door te voeren die ervoor zouden zorgen dat de besparing dit jaar werkelijkheid wordt. Vorige zomer kregen we al zicht op de tussentijdse resultaten en deze blogpost bekijkt of we verwachten dat de genomen maatregelen voldoende zijn of dat we ook dit jaar nog extra stappen zullen moeten zetten om de doelstelling te halen.

Regenwaterpomp aangesloten

Zoals we in de vorige blogpost konden lezen, moesten we dringend werk maken van het terugdringen van ons waterverbruik. Daarom werd op 3 augustus begonnen met het installeren van de regenwaterpomp. Die pomp lag hier al enkele jaren stof te vergaren, omdat ik uitstelgedrag vertoon als het op sanitaire klusjes aan komt... Het systeem dat we gebruiken is er eentje met automatische omschakeling op leidingwater indien de regenwaterput leeg is.