Audio & beeld

Badkamer betegelen

Vorige week maandag werd gestart met het afwerken van de badkamer op de tweede verdieping. Eerst moesten er nog enkele sanitaire leidingen (voor water, cv en afvoerbuizen) gelegd worden.


Alvorens te betegelen, leggen we eerst de ondervloer, met daarop een Schlüter®-KERDI doek die bescherming moet bieden tegen vocht dat eventueel via de voegen op de fermacell platen komt. Dezelfde doek zal ook gebruikt worden achter de wandtegels in de douche (zie lager).

Eerst wordt de vloer betegeld.
En vervolgens de wanden.Hierboven zie je dat er op één tegel in de douche een kleurverschil zit. Deze tegel kwam zo uit de doos en in principe zou men hiermee terug moeten gaan naar de winkel, maar aangezien het kleurverschil niet al te groot is en het 'maar' voor de tweede badkamer is, hebben we besloten die moeite niet te doen. Je ziet ook nog een deel van de Kerdi-doek.

Als laatste wordt alles nog opgevoegd, maar daar heb ik nog geen foto's van getrokken.

3 reacties:

Tom zei

Heel mooi, die douche-bak zo laag!

daan zei

Mooi project.

Ik ben ook met mijn badkamer bezig en heb toch een vraagje voor je :)

Hoe breng je een verdeellat van hout aan op de wand om te tegelen als je een kerdi-doek hebt geplaatst? Dan prik je de doek toch kapot als je deze houten lat op de muur vast maakt?

Je advies is welkom,
Bedankt!
Daan

Geert zei

Daan, ik zou het eerlijk gezegd niet weten aangezien de aannemer dit klusje voor ons heeft uitgevoerd.
Dat is ook de reden dat we de moeite niet gedaan hebben om die tegel met kleurverschil niet te vervangen. Hij hing al tegen de muur toen we thuis kwamen. Als je het zelf doet, leg je die tegel opzij en als je genoeg tegels hebt, heb je nergens kleurverschil...
Nu was de keuze: laten hangen of terug van de muur halen met kans op beschadiging van aanliggende tegels.

Een reactie posten