Audio & beeld

Waarom bloggen?

We schrijven deze blog zodat familie en vrienden kunnen meegenieten van de verbouwperikelen waar we ons momenteel in bevinden.

We zullen proberen zoveel mogelijk informatie en foto’s op deze website te zetten. Commentaar e.d. is meer dan welkom. Als je ziet dat we iets op een niet zo bijster slimme manier aanpakken, kan je ons dat laten weten. Zo bouw ook jij een beetje mee…

6 reacties:

Wim boone zei

Hallo!

ik volg jullie blog zo nu en dan een keer. Ik ben zelf net gestart met een verbouwing en blog... Ik heb volgende vraag:
De ytongblokken die jullie op de zolder hebben gebruikt, zijn die op een houten roostering geplaatst? De roostering tussen zolder en 1ste verdiep leek me toch uit hout te bestaan?

Hoe hebben jullie die Ytongblokken daarop gezet? Rechtstreeks op het hout?
Hoe voelt de 'stabiliteit' aan van vloer en muur nu?

alvast bedankt,
grts,
Wim

Geert zei

Wim,
sorry voor het late antwoord. Op de eerste foto van dit bericht kan je zien dat enkel het trapgat uit hout bestaat. De rest was opgetrokken met potten en balken.

De Ytong-blokken staan dus enkel op de potten en balken, niet op het hout dus.

De muur langs de trap die wel op het hout staat, is uitgevoerd met gipskartonplaten die bevestigd zijn aan houten kepers. Het bewijs vind je in het bericht over het openbreken van het trapgat.

Veel succes nog met je verbouwing. Ik heb je alvast opgenomen als "collega blogger" (zie rechts menu onderaan)

Geert

Wim boone zei

Hoi Geert, bedankt voor de reactie. Geen probleem dat het wat later is ;)

Ik ga potten en balken steken op het eerste verdiep. Voor de zolder ga ik de houten roostering vervangen. Het muurtje voor de kamerindeling zal ik toch uit gyproc optrekken.

Bedankt voor de collega blogger opname ;) Ook ik heb een link naar jullie website gezet.

tot volgs!

grts,
Wim

Bouwmatch zei

Beste,

Eerst en vooral proficiat met jullie bouwavontuur! Zoals jullie wellicht reeds hebben opgemerkt, kan de zoektocht naar een bereidwillige en geschikte vakman een helse opdracht zijn. Vandaar dat ik jullie even kort onze diensten wil toelichten.

Bouwmatch.be biedt de oplossing voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare vakman voor zijn of haar karwei, renovatie, bouw- en verbouwproject.

Plaats gratis je bouwopdrachten op http://www.bouwmatch.be. en word gecontacteerd door één of meerdere gemotiveerde en bekwame vakmannen uit jouw buurt.

Bouwmatch.be biedt jou volgende voordelen:

-Laat de vakmannen zelf met jou contact opnemen
-Je wordt enkel benaderd door bereidwillige en gemotiveerde vakmannen
-Kortere reactietijden
-Beste prijs door het verkrijgen van meerdere offertes
-Geen bedrijvengidstoestanden met uitblijvende reacties
-Vrijblijvend want jij beslist
-Gratis

Als het jullie wat lijkt, dan horen we het wel.

Nog veel succes!

Met vriendelijke groet,
Kristof
Bouwmatch

Unknown zei

We vinden jullie woning echt super mooie! Proficiat met jullie project! We zijn stefan en emmanuella, ons appartement kunnen jullie hier zien http://www.sosbouw.be/nl/profiel/12032
Nu zijn we bezig met onze ramen te vervangen. Zijn jullie tevreden met de ramen? Waar hebben jullie de ramen besteld?
groetjes,
stefan en emmanuella

Unknown zei

Hello Geert,

Ik heb een website die je misschien wel zal interesseren : http://www.happybouwen.be.

“De Tripadvisor van de bouwsector”, zo werd mijn website door Trends magazine omschreven. Bouwers kunnen de bouwbedrijven waarmee ze werken beoordelen, toekomstige (ver)bouwers vinden via de zoekmachine de beste aannemer of vakman in hun streek. De website heeft maandelijks reeds meer dan 10.000 bezoekers en telt reeds meer van 1.800 (gecontroleerde) beoordelingen. Ik ben ermee begonnen na mijn eigen moeizame (understatement) bouwproject. Het is dus in de eerste plaats een persoonlijk initiatief.

Ik hoop dat je dit initiatief nuttig vindt? Indien ja, ben bereid je ervaringen ook op mijn site te delen? Zo help je toekomstige (ver)bouwers en goede bouwbedrijven (en ook mijn website, die zich nog steeds in een opstartfase bevindt).

Ik maak het je graag gemakkelijk. Je mag me gewoon de namen van je bouwbedrijven doormailen. Dan stuur ik je voor elke naam een link naar een online evaluatieformuliertje. Zo kost het je slechts enkele minuten... Ik heb Bankiraiterras.be, Selfmatic, Van Bulck en Peremans reeds toegevoegd aan de database.


Alvast bedankt!

Dries

Andere zaken die me helpen :
- een facebook like (www.facebook.com/happybouwen)
- een link naar mijn website op jullie blog ?
- praat erover om je heen.

Een reactie posten