Audio & beeld

Trapgat openbreken

Op 21 mei 2009, op Hemelvaartsdag, hebben we onze stoute schoenen aangetrokken om om 8u 's ochtends de buren te wekken. Dat wekken was niet echt de bedoeling, maar de planken aan het trapgat moesten er aan geloven. De buren konden er niet echt mee lachen, wat we wel kunnen begrijpen, maar het werk moet nu eenmaal vooruit gaan en als het van zaterdag tot zaterdag moet gebeuren, schuift het ook niet echt op natuurlijk.
Situatie vooraf: Trapgat vanaf de zolderverdieping
Situatie vooraf: plafond van de eerste verdieping
Het trapgat moet er aan geloven
Trapgat en vals plafond uitgebroken

Gelukkig was de lawaaihinder beperkt tot een dik half uur, zodat we nadien met het stillere opbouwwerk konden beginnen. Aangezien het trapgat nu helemaal open was, was het tijd om de gyproc wand te plaatsen.

Ter herinnering nog even het plattegrondje van de zolderverdieping:

Het betreft dus de blauwe wand rechtsonderaan bovenstaande schets.
Het houten kader werd geplaatst en langs één kant werden er Gyproc platen (type ABA) van 12,5mm dikte geplaatst. De tweede kant blijft voorlopig nog open zodat we er nog leidingen en geluidsisolatie in kunnen plaatsen.

Gyproc wand naast trap met versteviging voor chauffage (OSB-plaat moet nog geplaatst worden)

Enkele dagen later werd er gyproc aan het plafond op de eerste verdieping gehangen, om het geheel (wat momenteel dienst doet als wachtzaal van de praktijk) toch iets aangenamer te maken. Dit is het resultaat:

Nieuwe gyproc aan het plafond. De wachtbuis zal gebruikt worden voor de rookdetector die geplaatst wordt van zodra al het stoffig werk achter de rug is.
Trap met nieuwe wand
Vanaf het eerste tot aan de kruipzolder

Intussen is er nog wel het één en het ander veranderd, dus binnenkort krijgen jullie meer foto's en uitleg te zien.

0 reacties:

Een reactie posten