Audio & beeld

Collectoren CV en sanitair water geplaatst

Op maandag 25 mei is de loodgieter de collectoren voor de chauffages van de bovenste twee verdiepingen en voor het sanitair water van de zolderverdieping komen plaatsen.

Collector voor sanitair water (zolderverdieping)

Collector voor CV (zolderverdieping + eerste verdieping)
Rechts zie je de collector voor het sanitair water nogmaals

Waar de witte stopjes op de bovenste collector zitten, komen op termijn de verwarmingsventielen die via de domotica gestuurd gaan worden. De bedoeling is dat er een naast de collector voor het sanitair water een klein zekeringkastje geplaatst gaat worden waar een zesvoudige schakelactor in gaat komen die de zes ventielen gaat aansturen. Uiteraard komt er ook een zekering in dit schakelkastje zodat de 220V-kabel afgezekerd is. Het enige wat ik nu reeds moet voorzien is een op 16A afgezekerde kabel van 2,5mm² en een EIB-kabel (de bus) die de schakelactor de nodige bevelen gaat geven.

Zoals je kan zien, gaat het in hoogte vrij krap worden voor het uiterst linkse ventiel, maar er is nu eenmaal niet veel plaats. Duimen maar dat dit hoog genoeg is...

1 reacties:

Lies zei

Net een heel verhaal ingetypt. .Toen moest ik een profiel invullen.....Weg verhaal. Maar ik vind het verder een heel mooie, leerzame site.
Van welke merken zijn die collectoren ? Zijn die 6 ventielen voor 6 verwarmingszones of voor 6 radiatoren ? Ik wil mijn verwarming ook op die manier aanleggen, met domotica enzo. Maar de installateurs die ik hiernaar gevraagd heb zijn ofwel niet op de hoogte van wat domotica is, ofwel zeggen dat ik dat niet moet willen.

Een reactie posten