Audio & beeld

Plafond kinderkamer 2 isoleren

Woensdag 17 juni
Vandaag heb ik een dagje verlof genomen om het plafond van de tweede kinderkamer akoestisch (en thermisch) te isoleren.

's ochtends vroeg opgestaan om een lijstje met benodigdheden op te stellen zodat ik om 8u stipt aan de ingang van de Brico stond. De bedoeling was om de hele spant te vullen met isolatie (18cm), maar die dikte verkopen ze blijkbaar niet in de betreffende winkel.

De combinatie 12cm + 6cm is wel mogelijk, maar dan moet wel het dampscherm tussen beide lagen weggehaald worden.
We opteren dus om voor het hele plafond 12cm dik te isoleren en aan de muur kiezen we de volle 18cm. Puur om akoestische redenen dus.


URSA 12, 6m x 0,45m, 12cm dik


Zowel links als rechts 12cm isolatie, maar links vullen we (zoals achteraan al te zien is) nog aan met een extra laagje van 6cm. De aaneenzet tussen muur en plafond (tot aan de kruipzolder) is dan volledig geïsoleerd, wat (hopelijk) akoestisch zijn voordelen heeft.
De aaneenzet van het dampscherm met het dampscherm van het schuin dak is niet zo eenvoudig, omdat de gyproc al tegen het hellend dak hangt. Bij de andere kamer draaien we volgorde best om: eerst plafond isoleren, daarna gyproc omhoog vijzen.


Ook het extra laagje van 6cm isolatie werd aangebracht en de dampschermen werden met powertape aan elkaar geplakt.


Tot slot brengen we de gyproclatten zo waterpas mogelijk aan. Blijkbaar zijn de spanten toch niet overal op dezelfde hoogte, waardoor wel wat uitpaswerk vereist werd. Zo doe je dus op een dag minder dan vooraf gepland, want de bedoeling was dat ook de gyproc geplaatst ging zijn. Dat zal dus een jobke voor komend weekend worden...

0 reacties:

Een reactie posten