Audio & beeld

Elektriciteitsleverancier - Ecopower

Aangezien we nog geen idee hebben van ons energieverbruik na de verbouwing, schoven we de energieleverancier-switch steeds voor ons uit. We betalen dus al veel te lang veel te veel bij de oud-monopolist.

Van een collega kreeg ik als tip om voor elektriciteit eens te gaan aankloppen bij Ecopower. Zij hebben samen met Wase Wind het beste rapport gekregen van Greenpeace (publicatie van 17 februari 2009).
100% groene stroom tegen een democratisch tarief (momenteel 0,17/kWh). Met onze laatste verbruiksfactuur zouden we 100 euro op jaarbasis uitgespaard hebben als we toen bij Ecopower aangesloten waren geweest.
Goedkoper, beter voor het milieu en last but not least, een zeer duidelijke tariefstructuur: Je betaalt per kilowattuur. Geen verborgen kosten zoals meterhuur, distributienettarieven afhankelijk van het verbruik, ...
Elke kilowattuur die je minder verbruikt gaat direct van de factuur af. Dergelijke tariefplannen zijn naar mijn hart gemaakt.

Gisteren hebben we het contract doorgemaild. We kunnen nu onderaan de wachtlijst geplaatst worden en vanaf 1 mei 2010 hebben we normaal gezien groene stroom van Ecopower. Ons huidige contract loopt de dag ervoor helaas pas af en ik heb helaas nog geen "het is goedgekeurd"-bericht gelezen na dit artikel van 24 maart 2009 in Het Laatste Nieuws:
Akkoord over gratis en snel veranderen van energieleverancier

Uiteraard moeten we vóór de startdatum van het nieuwe contract wel een aandeel van 250€ in de coöperatie aanschaffen. Je zou dit als een addertje kunnen zien, maar dit is nu eenmaal de manier waarop een coöperatie werkt. Je krijgt trouwens een dividend uitbetaald op dit aandeel en de laatste jaren was dat vlotjes meer dan het rendement van een gemiddeld spaarboekje.

Ook als je niet bij deze leverancier terecht wil, kan je een aandeel kopen om de coöperatie te helpen...

0 reacties:

Een reactie posten