Audio & beeld

Isoleren met een voorzetgevel?

Gisteren las ik een artikel (of was het gewoon reclame?) in de standaard over het na-isoleren van een bestaande gevel door middel van een voorzetgevel met behulp van e-brick-panelen.

In deze prefab-platen zitten 2cm dikke bakstenen van Vandersanden verwerkt. Aangezien we niet over de mogelijkheid beschikken om onze bestaande spouwmuur te laten opvullen, is de oplossing met e-bricks of e-boards misschien wel het overwegen waard. De isolatiedikte kan bovendien vrij gekozen worden.

Daar de centjes na de verbouwing allemaal op zullen zijn, zal dit nog niet voor direct zijn. Zolang er geen extra premies voor het na-isoleren van bestaande muren uitgevonden worden, wil ik precies ook niet weten hoeveel dit grapje ongeveer kost. Er staat wel een rekentool op de site, maar die heb ik nog niet uitgeprobeerd.

Laat de reacties maar komen als jullie reeds ervaring of meer info hebben over dit systeem...

Update:
Sinds dit bericht vanmorgen geplaatst werd, heb ik een zeer snelle reactie gekregen van vandersanden.
Ik citeer uit hun eerste mail:
bedankt voor de interesse in onze producten.  Ik lees op uw blog dat je graag een idee had van de kosten. We hebben inderdaad 2 specifieke producten voor uw toepassing, namelijk E-Brick en E-Board. Voor E-Brick werken we samen met een erkend netwerk van aannemers. Dit kan men niet zelf installeren. Als richtprijs mag je rekenen op 150 à 200€/m2 geplaatst. Het is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de hoeveelheid.

Het E-Board systeem daarentegen is speciaal voor de doe-het-zelf-markt ontwikkeld en kan men dus zelf plaatsen. De prijs voor het pakket (ECO EPS platen, schroeven, mortellijm, PU-pistool, ...) is afhankelijk van de isolatiedikte en begint vanaf 49€/m2. Je moet het dan uiteraard wel zelf plaatsen.  In bijlage de folder en de prijslijst.
 
Deze folder en prijslijst (2011) mocht ik ook publiceren.

In een tweede mail rekenen ze snel even de kostprijs uit (geen officiële offerte dus) voor het geval we de voorgevel met e-board zelf willen bekleden. Dit was als antwoord nadat ik hen een foto van de voorgevel had gestuurd:
De gevel is zeer goed doenbaar met beide systemen.  Als je wat handig bent (of goede vrienden hebt) is E-Board zeker te overwegen. Als ik de voorgevel zo zie is het ruw geschat 30m2 netto muuroppervlakte en 30 lopende meter hoeken.   Stel dat je 8cm isolatie neemt (R-waarde van 2,5), kost dit +/-  30m2 x 67€/m2 + 30meter hoeken x 16€/m = 2.490 € voor het E-board materiaal voor heel de voorgevel.  Voor sommige stenen wordt er een supplement geteld, maar het merendeel van de stenen zit in de standaardprijs. Je zal wel een stelling moeten huren voor de plaatsing.

Heel leuk allemaal, maar zoals in het oorspronkelijke bericht aangegeven, zijn er momenteel, anno 2011, geen premies voor muurisolatie meer te verkrijgen. Volgens de website epc-platform.be zullen deze premies echter terugkomen, aangezien men anders de doelstellingen tegen 2020 niet haalt.
Hopelijk komen de premies en ons budget dus snel terug, want onze voorgevel is aan de noordkant gelegen, dus we verliezen wel wat warmte langs daar...


0 reacties:

Een reactie posten