Audio & beeld

Kinderkamer met fotobehang

Na de master bedroom, werd het tijd om de slaapkamer van onze jongste kapoen af te werken. De deadline was eind 2014 en die hebben we gehaald. Hij heeft zijn middagdut van 1 januari 2015 in zijn nieuwe kamer gedaan.

Aangezien hij verzot is op de hond van zijn nonkel en tante, hadden we het idee om een muur te voorzien van fotobehang waar het lieve beest op te zien is.

Het trekken van de foto bleek een moeilijke opgave, aangezien er ook een boom met takken op moest staan waar de handgemaakte klok (die we vorige zomervakantie gekocht hadden) bij zou passen.
En je wil ook dat de verhouding wat correct is. Een hond van anderhalve meter hoog zou een angstwekkend effect kunnen opleveren...

Fotobehang. Waar bestellen?

Voor het fotobehang besteld werd, werden er verschillende online aanbieders vergeleken. Er zijn er al enkele te vinden en we hebben gemerkt dat er enkele factoren zijn die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste aanbieder: de prijs, de breedte van de banen (je wil niet met een ministrookje uitkomen op het einde) en de kwaliteit van het papier of vlies.

Wij bekeken deze:
  • Bij PosterXXL kan je momenteel slechts kiezen uit een aantal vaste formaten. De keuze die je maakt moet dus iets groter zijn dan de muur in kwestie. De afmetingen die wij nodig hadden, zat er niet bij.
  • Bij WebPrint waren de banen van 60cm breed het probleem. We zouden met een strook van enkele centimeter uitkomen aan de rechterkant.
  • BigFreddy is nog zo'n aanbieder waar standaardmaten gehanteerd worden. Via de klantendienst kan je wel informeren naar een op-maat aanbieding.
  • Uiteindelijk hebben we besteld bij Repro.nl, aangezien zij een zeer scherpe prijs konden bieden en de plaatsing eenvoudig was. (Je papt de muur in en kleeft vervolgens het behang tegen de muur)
    Bovendien zijn we ook zeer tevreden van het resultaat. Al hadden we wel een foto met een resolutie die bijna dubbel zo hoog was als de 1000 pixels per meter die ze aanraden.
Tip: Eender waar je bestelt: zorg zeker dat je aan de boven- en zijkanten wat overschot hebt. Een muur en een plafond is nooit perfect recht. Je kan het overschot in de hoek gewoon wegsnijden.

Foto's

Wandlampje is van het merk Trä.
Op de kikkerkalender na een nogal 'Zweedse' inrichting voor de rest.

Je ziet het niet, maar deze radiator is aan de achterkant voorzien van radiatorfolie.
Deze werd er met eenvoudige magneettape tegen bevestigd.


De wandklok met pendel.

0 reacties:

Een reactie posten