Het (zo goed als) enige wat nog op onze zolder diende te gebeuren was het plaatsen van ingebouwde kasten onder het schuine dak in beide kinderkamers en de badkamer.
Aangezien ons dak met spanten opgebouwd is, was dit niet de meest eenvoudige klus.
Op onderstaande foto (van de badkamer) zie je hoe het eruit zag zonder de kasten (en op deze foto ook nog zonder toilet).
Deze week was het eindelijk zo ver. De kasten konden geplaatst worden.
Eerst werd alles gestockeerd in de lege kamer op de eerste verdieping, zodat de kasten niet in de weg stonden tijdens het plaatsen.
Kinderkamer 1
Eerste foto: na dag 1, tweede foto: nadat alles klaar is (behalve de schilderwerken)
De deuren en de kaders zijn van MDF. De grijze stroken aan de rand van de deuren is een plastiekfolie die op het aluminium/inox (weet ik niet precies) kleeft om dit te beschermen tot na de schilderwerken.
De stopcontacten bleken te dicht tegen de kasten geplaatst te zijn, dus deze zal ik nog wat naar rechts moeten opschuiven.
Kinderkamer 2
eerste foto: de situatie na dag 1, tweede foto: de 'eindsituatie', op de schilderwerken en het afwerken van de stopcontacten na.
Zoals je op onderstaande foto kan zien, waren de stopcontacten in de gele muur wel ver genoeg van de kast geplaatst.
De badkamer
De badkamer krijgt gewone deurtjes, omdat de ruimte te smal is om te kunnen profiteren van het gemak van een schuifdeur. Zoals je ziet, ontbreken de legplanken en de handvaten voor deze kasten nog.
Achter het meest rechtse deurtje werd geen kast gemaakt, omdat de collectoren van de centrale verwarming en het sanitair water zich daar bevinden. Aangezien deze bereikbaar moeten blijven, hebben we ervoor geopteerd om een kastje op te offeren.
In de nis boven het toilet werd een kast geplaatst die eenvoudig verwijderd kan worden als we in de schacht moeten zijn. Dit kastje moet nog een beetje bijgeregeld worden.
De elektriciteitskast
Tot slot werden ook de nis van de zekeringenkast (deur) en de opening naar de schacht (verwijderbaar paneel) van een propere oplossing voorzien. De deur is zonder handvat, omdat dit de schuifdeur zou hinderen. In de plaats werd een druk-mechanisme voorzien, zodat de deur na een duwtje openspringt.
Update: Intussen werden de kasten ook geschilderd.
Warm! Warmer! Warmst!
7 jaar geleden
8 reacties:
chique gedaan!
Ziet er inderdaad allemaal zeer gelikt uit..
Gelikt, maar (nog niet) gelakt. Dat laatste is een work-in-progress...
Beste,
bij mijn zoektoct naar ingebouwde kasten voor de zolder kwam ik op jullie blog. Aangezien ons dak ook opgebouwd is met spanten vroeg ik mij af of jullie meer info konden geven over waar jullie die besteld hebben.
mvg
Nele
Hey Nele,
Ik denk dat elk zichzelf respecterend schrijnwerker wel een gelijkaardig klusje kan klaren, gebaseerd op foto's en uitleg van deze pagina.
Ik wens je er in elk geval veel succes mee, want wij zijn zeer tevreden van het gebruiksgemak van onze exemplaren.
Geert
Dag Geert, ook ik kwam je blog tegen over de kasten tussen de spanten, en ook wij zitten met hetzelfde. ik wou eens checken, onze spantjes zitten 40cm uit elkaar, en die van jullie? blijven er nog nuttige breedtes over om te gebruiken? alvast bedankt voor de info!
Bij ons ook 40cm uit elkaar. Voor de brede kasten werd de verticale spant doorgezaagd en werd het overblijvende deel horizontaal verbonden met de twee naburige spanten om de stevigheid te bewaren.
Een reactie posten