Audio & beeld

19 inch patchkast

In één van de vorige berichten op deze blog, liet ik al weten dat ik goesting had om de netwerkkast te installeren. Ik heb er dan maar direct werk van gemaakt.

Het betreft een Triton 19" rack van 12U (units) of in moedertaal: 12HE (hoogte eenheden)
Afmetingen: 600x635x515mm (BxHxD)
Belastbaar met ca. 30kg

De patchkast had ik al in april 2007 voor 125€ op Ebay gekocht. Sindsdien stond ze stof te vergaren in onze kelder.
De winkelprijs ervan bedraagt op het moment van schrijven 243€. Ik heb dus een goede deal gedaan destijds.

In de kast zit een doosje met daarin al het nodige materiaal om de kast in gebruik te kunnen nemen. Zelfs de pluggen en bouten om de kast aan een stenen muur te bevestigen, zijn bijgeleverd.

De handleiding aan de andere kant stelt niet veel voor en bevat enkel een overzicht van de verschillende modellen en wat technische specificaties.

Aangezien de twee delen van het gevaarte van elkaar gehaald moesten worden om de kast aan de muur te kunnen bevestigen en omdat de opening van het luik enkele centimeters te klein was om de kast in zijn geheel naar boven te heisen, werd de kast dus maar op de verdieping eronder gedemonteerd.

De montage:
Hier zijn enkele foto's van de gemonteerde kast.


Ik hoop zo snel mogelijk met de inrichting van de kast te kunnen starten, maar het installeren van de lavabo in de badkamer heeft een hogere prioriteit...

Lees verder: Netwerkkast bekabeld

1 reacties:

Sling zei

Zelf zou ik ook mijn UTP kabels in een patchkast willen plaatsen zodat alles mooi aan de kant zit en later alles mooi doorverrbonden kan worden.
Zelf heb ik het nog nooit eerder gedaan maar nu ik dit hier gelezen heb zie ik het wel zitten.
Maar ik zit nog met een aantal vragen:

- zitten de connectoren waar je je kabel moet inleggen standaard in het patchpaneel?

- Hoe weet je welke de breedte moet zijn van je patchpaneel, hoe is de aanduiding ten opzichte van de breedte van de kast.

- Je hebt gezegd dat je de aansluitingen doorgemeten hebt met een kabeltester, kun je zeggen welke hiervoor in aanmerking komt?

Hopelijk kun je me wat verder helpen.

Een reactie posten