Audio & beeld

Netwerkaansluitingen

Het aansluiten van de netwerkpunten heb ik zo lang mogelijk uitgesteld, omdat ik vreesde dat dit moeilijk zou zijn. Niets bleek echter minder waar, want waar je precies welk kabeltje moet leggen, staat gewoon aangeduid op de connector, zowel voor aansluitstandaarden T568A, als T568B. Een snelle online zoekopdracht leerde me dat we hier in België vooral met T568B werken. En ik had geluk, want die kleurcodes stonden het duidelijkste op de connector.

Ook de te ondernemen stappen stonden mooi uitgelegd op de handleiding:
  1. Verwijder 7cm van de buitenste isolatie
  2. Snij de beschermingsfolie af zodat die nog 1cm zichtbaar is (Als je UTP-kabel gebruikt ipv FTP-kabel, heb je deze folie niet. De 'F' staat niet voor niets voor 'Foiled')
  3. Wikkel het dunne ijzerdraadje strak over de folie
  4. Plaats de kabel in de klem en draai de vijs vast
  5. Leg elk draadje in het gleufje met overeenkomende kleurcode en zorg daarbij dat de twist van elk aderpaar zo lang mogelijk behouden blijft
  6. Gebruik de LSA punchtool (zie foto: De LSA-tool ligt boven op de witte dozen Cat.5e-kabel) om elk kabeltje tot onderin de gleuven te duwen en automatisch af te snijden. (Aan het afsnijden merk je wel dat het niet de duurste LSA-tool is, want af en toe, moest ik toch de kniptang bovenhalen)
Aangezien er nu slechts één kant van de kabels aangesloten is, weet ik niet of de installatie wel gelukt is. Daarom sta ik nu te springen om ook de netwerkkast te bekabelen, zodat ik mijn kabeltester kan bovenhalen...

Lees verder: 19" patchkast

0 reacties:

Een reactie posten