Audio & beeld

Saneren mazouttank

Volgens de offertes die we hebben binnen gekregen, kost het saneren van een mazouttank van ca. 1200l meer dan 1500€ excl. 21% BTW. (Blijkbaar geldt het renovatietarief van 6% hier enkel als je ook een nieuwe tank laat plaatsen, wat bij ons dus niet het geval is.)
Aangezien we ervan overtuigd waren dat het buitengebruik stellen van deze stookolietank goedkoper kan, hebben we zelf maar offertes aangevraagd. Lang leve het internet, want je vindt voldoende sites waar je online een offerte kan aanvragen.

De firma die (nipt) als goedkoopste uit de bus kwam (ca. 30% goedkoper dan bovenstaand bedrag) was All Tank Solutions uit Zonhoven. De offerte kwam zeer snel binnen. Ze vroegen wel enkele foto's zodat ze konden zien dat er geen sprake is van 'moeilijke werkomstandigheden', want als dat wel het geval is, gaat de prijs uiteraard omhoog.

Na het sturen van deze foto, lieten ze weten dat het muurtje wel nog weg moest, maar dat de prijs van de offerte behouden kon blijven.


Ijverig als ik ben, heb ik dat muurtje afgelopen weekend dan maar eigenhandig gesloopt...


Vandaag, een dikke week na de eerste offerte, kwam men reeds langs om de tank te reinigen, en in stukken af te voeren. Op 80 minuten was de klus (met de nodige lawaai- en geurhinder) geklaard.


Zo ziet de tank er binnenin uit. Dit moest eerst gereinigd worden alvorens de tank verder in stukken mocht. Ze hebben bij deze tank ongeveer 30 liter vloeibaar slib moeten afvoeren. De offerte ging uit van 300 liter, dus dat was nog een kleine meevaller.


Binnenkort valt hoogst waarschijnlijk de factuur in de bus en als we die flink betalen, stuurt men het attest waarin verklaard wordt dat alles volgens de VLAREM II regels gebeurd is op.

Zo ziet het er nu uit:

De pizza- en koekjesverpakkingen verraden onze vraatzuchtige buien :)

0 reacties:

Een reactie posten