Audio & beeld

Contract voor lening getekend

4 maanden na onze beslissing om voor de lening van onze verbouwing uit te wijken naar KBC, kunnen we eindelijk een handtekening plaatsen onder een contract.
We hebben, zoals reeds aangekondigd in vorig bericht, nog wat andere banken aangesproken. Het beste voorstel kwam van het Landbouwkrediet, waar we, mits een pak voorwaarden, aan een vaste rentevoet van 3,444% op 20 jaar kunnen lenen.
Dit voorstel komt zelfs een pak goedkoper uit dan het oorspronkelijke voorstel van BNP, dus we hebben er niet lang over moeten nadenken. Uiteraard zit de historisch lage rente er ook wel voor iets tussen...

De voorwaarden zijn:
  • Maximum 40% van het gezamenlijke inkomen mag gebruikt worden voor de afbetaling van de lening.
  • Quotiteit maximum 80% van de waarde na renovatie (hiervoor is een schatter langsgeweest)
  • LoondomiciliĆ«ring op hun rekening.
  • Minstens 100% SSV in totaal. Dit mag allemaal bij dezelfde persoon staan. Voor de andere ontlener fungeren ze als makelaar en kan je dus terecht bij de goedkoopste in de markt.
  • Familiale en brandverzekering bij hen als makelaar.
  • Voor minstens 650€ instappen in Fidelio-aandelen.
Binnen enkele weken trekken we naar de notaris om alles officieel te laten registreren en dan zijn ook de werken hopelijk definitief gestart.

2 reacties:

Unknown zei

Speelt de vraag bij mij op, is dat geen koppelverkoop :)

Geert zei

Nee hoor, want je kan de lening ook nemen zonder al die voorwaarden.
Je begint bij een basisrentevoet en bij elke voorwaarde die je erbij neemt (bv. quotiteit max 80%), daalt de rentevoet een beetje.

Hangt er dus vanaf wat je zelf wil...

Een reactie posten