Audio & beeld

Magneetcontacten solderen

De kabels van de raamcontacten voor het alarm reiken uiteraard niet tot aan de zekeringenkast. Daarom moeten deze één voor één verlengd worden.

Aangezien ik (nog) niet over een krimptang beschik die alarmkabel van 0,22mm² kan samenpersen, diende ik me tot het tradionele soldeerwerk te wenden. De sabotagekringen van de verschillende raamcontacten moeten in serie geplaatst worden, terwijl de normale contacten elk apart naar de kast moeten getrokken worden. En de draadjes in de alarmkabel hebben andere kleurtjes dan de draadjes van de magneetcontacten.
Het kopje erbij houden is dus de boodschap (en de kleurcodes opschrijven helpt ook)

Eerst de grote krimpkous over de kabel zetten (de onderste rode), want eens de draadjes aan elkaar gesoldeerd zijn, is dat uiteraard niet meer mogelijk. Het bovenste rode deel is een afgewerkt exemplaar.
Let op de foto's ook op de labeltjes die ik destijds aan de kabel heb gehangen toen ik ze van de kast naar het raam heb getrokken. Als er meerdere kabels samenkomen, is dat geen overbodige luxe.


Over elk klein kabeltje een klein krimpkousje, zodat alles goed op zijn plaats blijft zitten. Op bovenstaande foto zijn er dus reeds 4 van de 6 kabeltjes vastgesoldeerd en voorzien van een reeds gekrompen kleine sok.


Vervolgens de grote krimpkous op zijn plaats schuiven en het theelichtje er even onder houden.
Uiteraard kan je met de multimeter best eerst uittesten of de connectie goed gelukt is, want eenmaal alles in de muur weggewerkt is, kom je liever niet meer tegen dat het soldeerwerk niet van de beste kwaliteit was...

0 reacties:

Een reactie posten