Audio & beeld

Zonnepanelen besteld


Op deze site zijn reeds een aantal artikeltjes verschenen over fotovoltaïsche zonnepanelen. Tegen de avond van 26 april 2011 zou ons dak er ongeveer moeten uitzien als op deze schets.

ElectroDirect komt dan 16* panelen van Sanyo, type N235SE10 op ons dak plaatsen.
Het geïnstalleerd vermogen komt daarmee op 3760Wp. Dit zou in theorie neerkomen op een jaarlijkse opbrengst van ongeveer 3300kWh. Meer details van de installatie plaatsen we wel eind april op deze blog.

Van de 10 offertes die we ontvangen hebben, kwam Electro Direct uit Lokeren dus als winnaar uit de bus, omdat ze duidelijk van de 'cowboys' te onderscheiden zijn in service.

*) Eigenlijk passen er 18 panelen op ons dak, maar dan moeten er nog twee panelen tussen de dakramen geplaatst worden en dit oogt helemaal niet mooi en je weet het:
Het oog wil ook Watt hé. ;) 

Alle artikels over zonnepanelen op deze blog: Klik hier

1 reacties:

Ben zei

Hey Geert, het toeval wil dat wij ook aan het zien zijn voor zonnepanelen.. ;) Hoogtijd om nog eens een pot te gaan pakken misschien..
Afgaande op de schets lijkt het wel dat de onderste panelen vrij dicht bij de dakgoot liggen.. dat is ons afgeraden, wegens de versnelling die de regen krijgt door het gladde oppervlak..

Een reactie posten