Audio & beeld

Hardhouten dakterrassen

Op maandag 13 en dinsdag 14 mei 2013 is Rudi van www.bankiraiterras.be onze twee dakterrassen in ipé hardhout komen aanleggen.

1e verdieping

Maagdelijk zwarte dakafdichting
Situatie op maandagavond
De planken worden op overlengte gezet.
Een detailfoto van de 'onzichtbare' bevestiging
Helemaal klaar
Aan deze kant komt een lichtdoorlatend paneel dat aan de balustrade verankerd zal worden.
Het terras werd plaatselijk wat opgeschuurd. Het kleurverschil verdwijnt volgens Rudi vanzelf.
    

Gelijkvloers

Aangezien het dak slechts 2,6m breed is (inclusief dakrand), wilden we dat het dakterras over de dakrand loopt, zoals op de eerste verdieping ook het geval was en we dus de volle breedte kunnen benutten.
De moeilijkheid bij de gelijkvloerse verdieping is echter dat als de planken op de blauwe steen geplaatst worden, ze maar nét op de dakrand lopen, waardoor er op de dakrand geen onderbalk geplaatst kan worden. Aan de dorpel is dit uiteraard hetzelfde probleem. We hebben dit opgelost door een aluminium U-profiel (in RAL-kleur) aan de dakrand en aan de ramen te gebruiken om de planken te verhinderen op te krullen.


Het kale dak
De voorbereidingen aan het raam
 
Het U-profiel wordt op de juiste hoogte gebracht
Het afgewerkte terras. Ook hier weer plaatselijk opgeschuurd.
   
De leuning en de trap naar de tuin zouden nog voor het bouwverlof in juli geplaatst worden. Vanaf dat moment zijn de terrassen kindveilig en kunnen we ze zorgeloos in gebruik nemen. Uiteraard profiteren we nu ook al van de zeldzame lentezon-momenten, al is dit telkens met een overdosis voorzichtigheid.

0 reacties:

Een reactie posten