Audio & beeld

Kabeltjes genoeg

De voorbije maanden werd zowat elk uur dat ik vrij had gespendeerd aan het uittekenen en leggen van de elektriciteit. Nu dit zo goed als afgerond is, kunnen er al wat foto's online...

De TV-hoek:

Het grootste prutswerk van de woning bevindt zich achter de tv: Een enorm stuk uit de muur kappen om daarna weer proper aan te vullen met gigantisch veel stopcontacten en andere nutsvoorzieningen is niet zo evident. Alles staat waterpas en op de juiste hoogte. Je ziet van boven naar onder en van links naar rechts: een kabelgoot voor de kabels die de tv met de toestellen verbindt te herbergen, een stopcontact voor de tv, een vertrekpunt met harde buis naar de 4 boxen en de subwoofer (er is geen buis voor de center-speaker, aangezien deze hier geplaatst wordt), 4 stopcontacten, kabeldistributie, satellietdistributie, 5 stopcontacten en tenslotte 4 netwerkaansluitingen (in de twee rechtse potjes onderaan)

In de kelder werden de potjes en kabels ingewerkt met mortel waar Redifuge aan werd toegevoegd. Dit omdat deze potjes en kabels aan de "natte" kant van de waterkering komen te zitten.
Aangezien onze kelder niet heel vochtig is, zou deze oplossing mogelijk moeten zijn.
De kabels die niet in de muren moeten, moeten nog zo goed als allemaal gelegd worden. Hetgeen op de vloer ligt, moet ook nog vastgelegd worden alvorens de isolatie kan komen. Deze werkjes staan de komende weekends op het programma, maar met de situatie zoals deze nu is, kan de bezetter alvast beginnen.

0 reacties:

Een reactie posten