Audio & beeld

Vals plafond boven keuken

Net na het plaatsen van de extra isolatie tussen de balken, vingen we her en der op dat het dak dubbel isoleren geen idee zou zijn. Vocht dat in de onderste laag isolatie zou geraken, zou niet meer weg kunnen en condenseren in de isolatie, waardoor dit het effect van de isolatie vermindert en op verloop van tijd voor schimmels en rotte balken kan zorgen.
De vraag werd voorgelegd aan architecte en EPB-verslaggever en deze laatste wist ons te vertellen dat het vocht niet tot in de isolatie kan geraken als er aan de onderkant een dampscherm volgens de regels van de kunst aangebracht is. Dat was gelukkig reeds het geval, aangezien alles goed dichtgetaped was.
De kans op bovenstaande symptomen zouden dus te verwaarlozen zijn t.o.v. het voordeel dat we halen uit de extra isolatie.

De tijd was gekomen om de elektrische leidingen te leggen, want men kwam het plafond verder afwerken. Aangezien de bezetter het plafond op één dag zou dichtleggen, moesten de leidingen dus vóór de uitlevellatten omhoog. Ze hingen dus ongeveer op de juiste plaats, vergezeld met een schema van waar ze exact moesten komen...

Er werd geopteerd om tussen de isolatie en de afwerkingslaag in gyproc nog een versteviging over het gehele plafond te voorzien. Dit omdat er nogal vrij veel lichtpunten in het plafond verwerkt moeten worden en we nog niet weten of we inbouwspots, armaturen of verlichting aan een rail zullen plaatsen.
Ook al komt het plafond boven de keuken, het is blijkbaar niet nodig om dit met groene gyproc af te werken. Wel moet er later geschilderd worden met de juiste verf om ervoor te zorgen dat de dampen niet tot in de platen kunnen geraken.
Aan de linkerkant dient de balk niet afgewerkt te worden, want dit zit in de ingemaakte kast.
Hier moet de afvoer van de dampkap nog tussen de balken geplaatst worden. Het plafond zal hier later boven het werkblad van de keuken nog een tiental centimeter verlaagd worden.

1 reacties:

Tom zei

mooie ramen ;)

Een reactie posten