Audio & beeld

Plat dak voor dakterras en plafond

Het dak ligt erop, althans op de gelijkvloerse verdieping boven de keuken.

Deze eerste foto is uit de oude doos.
Het dak waterde naar de foute kant af.
Zo ziet het er nu uit. Later komt hier het dakterras op.


Hopelijk wordt deze doorvoer nu wél gebruikt...

Het is een dak met een houten gebinte. Er bovenop liggen multiplex-platen en 8cm PUR-isolatieplaten met een R-waarde van ongeveer 3,0m²K/W. Aangezien de isolatie bovenop het dak is aangebracht, spreken we over een warm dak.

Zoals je op onderstaande foto's ziet, is het dak lager dan het andere gedeelte van het plafond van de woonruimte. Dit was oorspronkelijk niet de bedoeling, maar helaas noodzakelijk omdat het raam op de eerste verdieping te laag kwam om het dak op de steunbalk te leggen.


Aangezien het dak pal aan de zuidkant van onze woning ligt en we niet willen dat onze living in de zomer een oven wordt, hebben we beslist om in het gebinte extra isolatie te plaatsen. Het is Knauf Insulation met Ecose Technology geworden met een dikte van 15cm en een R-waarde van 3,75m²K/W. Dit omwille van zijn milieuvriendelijke eigenschappen en ook omdat er net een promotie liep in de Hubo. De prijs per rol (3,6m²) was 5,99€ incl. 21% BTW.

Wie goed kijkt, ziet dat dit eigenlijk bedoeld is voor hellende daken, maar aangezien we op dezelfde manier isoleren dan een hellend dak met spanten, moet dit in onze situatie ook bruikbaar zijn.


0 reacties:

Een reactie posten