Audio & beeld

Gasleiding

Omdat het een zwaar weekend ging worden, namen we verlof, zodat het reeds op donderdag kon beginnen.
De gascondensatieketel werd omhoog gehangen en er werd toch maar beslist om de nog niet zo heel lang geleden geïnstalleerde fragile wicu-gasleiding te vervangen door een stalen buis met gele PE-mantel. (3/4")

De wicubuis moet, in de chape, onder een stalen profiel geplaatst worden, zodat deze niet per ongeluk doorboord kan worden. Aangezien zo'n profiel bijna even veel kost als een stalen gasbuis, hebben we voor de laatste optie gekozen. Dit bracht echter nog wat extra werk met zich mee en het was ook zonde van het geld dat we aan de wicu gegeven hebben. Maar dat zijn nu eenmaal de nadelen van te blijven wonen tijdens de renovatiewerken.

In totaal komt er ca. 8,5m gasleiding in de chape te liggen en ca. 2,5m boven de chape. Voor de leiding boven de chape konden we kiezen tussen stalen buis met of zonder gele PE-mantel. We hebben gekozen voor het laatste, want het prijsverschil was 30 euro excl. 21% BTW, wat toch de moeite is.
Het stukje boven de chape moeten we wel nog geel schilderen of tapen.

Om twee buizen aan elkaar te zetten, moet je twee keer draad snijden en er met acrylkoord aan de koppelingen voor zorgen dat er geen lekken zijn.
Alle koppelingen die in de chape komen te liggen, moeten ingepakt worden met vetband.
Dat goedje heeft zijn naam niet gestolen.
De gasmeter moet nog verplaatst worden.
Update 26/08/2011: De gasmeter werd verplaatst.

0 reacties:

Een reactie posten