Audio & beeld

Vloerverwarming

Iets meer dan een jaar nadat we hebben aangekondigd dat we via de vloer zullen verwarmen, konden we eindelijk beginnen met de plaatsing. Thermoduct kwam op de afgesproken datum leveren en ze gaven bij levering de nodige uitleg om de installatie te kunnen uitvoeren. We werken met hun profi-systeem.

Er moest in totaal meer dan een kilometer verwarmingsbuis afgerold worden in slakkenhuispatronen. We voelden de bui al hangen en trommelden genoeg volk op om te komen helpen, want drie dagen later zou men de chape komen plaatsen.

Gelijkvloers:
De collector van het gelijkvloers en de leidingen voor de enige radiator op deze verdieping.
Uiteraard passeren ook de hoofdleidingen voor de centrale verwarming hier. Tot slot zie je nog aansluitingen voor het aquarium (3 x sanitair water en elektriciteit)
Als de collector aan de muur hangt, kan de band die de dekvloer wat speling geeft tegen de muur gekleefd worden.
Vervolgens wordt de plastic met raster van 5x5cm uitgerold.
Er was iets te weinig plastic geleverd, waardoor de plaatselijke DHZ-zaak soelaas moest brengen.
Spijtig genoeg zonder raster, wat het aftekenen van de kring wat moeilijker maakt.

Voor de keuken had men het spoeleiland niet uitgespaard op de plannen. We hebben het nodige denkwerk gehad om dit zelf uit het legplan te verwijderen.
Bovendien merkten we dat we het eiland toch wat te klein vonden en dat de doorgang nog meer dan breed genoeg was. Het eiland zal dus 30cm langer worden dan eerst voorzien.

 

Zelfs in het kleinste kamertje krijg je warme voeten.
Kelder:
De collector in de kelder. Deze hangt niet op voetjes...

2 reacties:

Ben zei

zelfde systeem als wij hebben.. mooi gedaan trouwens.. kijk er al naar uit om binnenkort nog eens op bezoek te komen.. ;)

Geert zei

Kom maar af, zou ik zeggen. Het belangrijkste van vloerverwarming is echter niet dat het mooi gedaan moet zijn, maar vooral dat de warmtespreiding goed is. Geen koudere of warmere zones. En hopelijk ook geen lekkages...
Duimen maar dat dit volgt uit een mooie installatie! ;)

Een reactie posten