Audio & beeld

Weg met de fiscale voordelen

Het fiscaal voordeel van 40% op energiebesparende maatregelen, zoals dubbele beglazing en zonnepanelen, wordt vanaf 1 januari 2012 afgeschaft. Enkele dagen geleden stelde PV-Vlaanderen voor om het 'meerbedrag' dat je in mindering mag brengen bij zonnepanelen t.o.v. de andere energiebesparende uitgaven te laten vallen. PV-Vlaanderen is de sectorfederatie van fotovoltaïsche bedrijven. Een totale afschaffing hadden ze daar waarschijnlijk niet zien aankomen...

Gelukkig zijn onze ramen en zonnepanelen nog in 2011 betaald, zodat dit niet voor ons van toepassing is. Al wachten we echter wel nog af of men de overdracht naar volgende belastingjaren behoudt. Aangezien 40% van het factuurbedrag van de ramen en de zonnepanelen samen meer is dan het jaarlijks toegestane bedrag voor energiebesparende uitgaven, wordt dit bij ons dus gespreid over meerdere jaren.

Hoogst waarschijnlijk is men verplicht deze overdrachtsregel te handhaven voor facturen betaald in 2011, aangezien deze op dat moment nog geldig was. Maar ten tijde van crisis zou dat misschien wel eens anders kunnen uitpakken... De overheid mag immers altijd ietsjes meer.

Update 01/12/2011: Meer 'onder voorbehoud'-info (energiesparen.be)
Update 02/12/2011: Sector zonnepanelen in zak en as (De Standaard)

0 reacties:

Een reactie posten