Audio & beeld

Glazen schuifdeur

Eindelijk heb ik eens de tijd gevonden om foto's te nemen van de glazen schuifdeur die heel lang geleden besteld en geleverd werd en die intussen reeds bijna twee maanden omhoog hangt.

Eerst nog even een foto uit de oude doos:

De bedoeling was om de rail van de schuifdeur in het linteel vast te zetten, omdat we vreesden dat ytong niet stevig genoeg zou zijn. Uiteindelijk bleek dat de schuifdeur een pak hoger was dan de hoogte die we voorzien hadden, (De muren werden in januari gezet en de deur werd pas in maart besteld) dus moesten de pluggen toch in de blokken cellenbeton gezet worden. Uit veiligheidsoverwegingen hebben we dikkere en langere pluggen en vijzen gebruikt dan bij de deur geleverd werden.

Zoals je eerder op deze blog kon lezen, hebben we de deur besteld met Batibouw-korting (in maart dus) bij Brico. Aangezien het nog een hele tijd geduurd heeft eer de zolder klaar was voor deze deur, heeft dat ding een vijftal maanden braaf in onze kelder staan wachten vooraleer we ze konden installeren.

Tijdens het prepareren van alle voorzieningen (rail, handvaten, ...) ontdekten we dat de wieltjes waarmee de deur in de rail rijdt niet in de doos bleken te zitten. Alles nog 3x binnenstebuiten gedraaid, maar niet te vinden.
Er zat niets anders op dan Brico te contacteren. Dit deed ik telefonisch en ze waren heel vriendelijk en bereid om te helpen. Ze gingen contact opnemen met de leverancier (Thys) en gingen me daarna terugbellen. Meestal weet je dan dat je zelf enkele dagen later nogmaals contact moet opnemen, maar telkens ze het zeiden, deden ze het ook.

Uiteindelijk heeft het toch meer dan een week geduurd eer de wieltjes geleverd werden, maar alles gratis en zonder morren.

Dit is het resultaat.
1 reacties:

Tom zei

Bestaan er eigenlijk cellenbeton-pluggen? (zoals gipsplaat-pluggen)

Een reactie posten