Audio & beeld

Waarom geen Electrabel

In de standaard is een artikel verschenen over de boekhoudkundige trucjes die Electrabel toepast en waarom u eigenlijk sowieso te veel betaalt als u bij hen klant bent.

Het is eigenlijk relatief simpel: De inkomsten die de Suez-groep in België maakt, vloeien naar de aandeelhouders. Electrabel betaalt geen belastingen in België en de bijdrage die ze aan de federale overheid betalen voor het langer openhouden van de kerncentrales is slechts een fractie van wat de aandeelhouders krijgen.

Zelfs al betaal je jaarlijks hetzelfde bij een andere 'Belgische' leverancier, is de overstap te verantwoorden, want dan vloeien er wél belastingen terug en krijg je zo toch een deeltje van je geld terug.

Op deze blog heeft vroeger al eens een bericht gestaan met de melding dat wij overstappen naar Ecopower van zodra ons contract bij Electrabel afloopt (spijtig genoeg pas op 01/05/2010). Aardgas zullen we vanaf dan afnemen via Ebem.

Maar er zijn genoeg groene alternatieven waar je uit kan kiezen. Om de groenste te kennen, verwijs ik je door naar de website van Greenpeace. De kleine groene partijen krijgen mijn voorkeur op de multinationals, omdat ik hen iets meer vertrouw als het op "winstverdeling" aankomt.

1 reacties:

Alexkid zei

idd, electrabel hanteert schandalige praktijken.
dure electriciteit, met een hoge winstmarge. maar via Suez allerlei verlieslatende buitenlandse participaties in de boekhouding van electralbel toevoegen om zo op die gigantische winst geen belastingen te moeten betalen.
Ik ben ook weg!

Een reactie posten